Yellax Event 2019

Yellax Event 2019

Op 10 oktober organiseerde Yellax het Yellax Event, het tweejaarlijkse kennisdelingsevent. Jaap Burggraaf Fotografie heeft deze dag op de gevoelige plaat vastgelegd.

In de Gelderse plaats Echteld kwamen voor dit event een aantal bedrijven uit de maakindustrie bij elkaar. Op deze dag delen deze bedrijven uit de maakindustrie hun visies ervaringen op het gebied van het verbeteren van de efficiëntie van het ontwerpproces voor besturingstechnische installaties.

In totaal waren op deze dag 140 deelnemers, van 75 verschillende bedrijven bijeen om hun kennis met elkaar te delen.

De dag begon met een presentatie van Yellax, waarin best practises op het gebied van standaardisatietrajecten voor het ontwerpen van besturingstechnische installaties aan bod kwamen. In deze presentatie werd zowel stil gestaan bij de inhoudeljke aspecten, maar ook de impact die dergelijke standaardisatietrajecten voor impact hebben op de organisatie waarin dit traject plaatsvindt.

Vervolgens lichtte Van Riet toe op welke manier een implementatietraject op het gebied van standaardisatie binnen dat bedrijf is uitgevoerd. Dit traject heeft uiteindelijk geleid tot het opstellen van een volledige Digital Twin van het product, in dit geval een sorteermachine.

Na een interactieve sessie met de deelnemers, hield Widgetbrain een presentatie over de toepassing van data-analyse en de mogelijkheden voor Artificial Intelligence binnen de sector. Aan de hand van concrete voorbeelden kwam aan bod op welke wijze deze technieke werkelijk in de sector kunnen worden ingezet om de efficientie van machines te verhogen.

Na dit interessante onderwerp was het tijd voor een paneldiscussie, waarin medewerkers van MHS-groep, PIA Service, en Selmers in gesprek gingen met deelnemers van het event waarbij ingegaan werd op specifieke vragen die op het vlak van standaardisatie aanwezig zijn.

Elfskot, een maker van productconfiguratoren, was de volgende partij die op het podium te vinden was. Tijdens deze presentatie werd het belang van standaardisatie in de hele keten benadrukt.

De laatste twee gastsprekers vertegenwoordigen Dinissen en de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). De spreker van Dinissen deelde zijn ervaringen met het traject dat hij binnen zijn bedrijf heeft doorgevoerd en de spreker van de HAN richtte de aandacht op het organisatorische verandertraject dat het implementeren van standaardisatie met zich mee brengt.

De geslaagde dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Meer foto’s van het Yellax Event 2019 vind je op de albumpagina van mijn website.

...

over jaap burggraaf fotografie zwart-wit landscape2

Jaap Burggraaf Fotografie

Welkom op mijn blogpagina. Op mijn blog lees je meer over fotogear, fotografietechnieken, fotografietips, fotografieprojecten van Jaap Burggraaf Fotografie en nog veel meer!

Kijk lekker rond op mijn pagina. Heb je vragen: stel ze gerust.

You May Also Like

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar wil je over lezen?
Locaties: