Over Jaap Burggraaf fotografie

Referenties Jaap Burggraaf Fotografie

...

Hallo! Hartelijk welkom op de website van Jaap Burggraaf Fotografie! Wat leuk dat je meer over mij wil weten! Ik ben Jaap en ben woonachtig in Oosterhout, vlak bij Breda in Noord-Brabant. Mijn bouwjaar is 1979.  Op deze pagina vertel ik wat meer over mij en over Jaap Burggraaf Fotografie.

Sinds een jaar of vijf ben ik hobbymatig bezig geweest met fotografie. Ik ben een creatieve en gedreven fotograaf die altijd op zoek is naar een uniek en inspirerend beeld en leg de wereld om mij heen graag vast in foto’s. In november 2017 heb ik de stap gemaakt om een website te maken met de ambitie om serieuzer bezig te zijn met fotografie. Dit heeft geleid tot de website van Jaap Burggraaf fotografie: https://www.jaapburggraaf.nl/. Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden, welkom!

...

Jaap Burggraaf

Fotografie naast mijn baan

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als consultant bij een klein bedrijf op het gebied van industriële automatisering, waarvoor ik ook fotografieopdrachten uitvoer. Zie bijvoorbeeld dit blogbericht op deze website. Vanuit mijn werk kom ik op verschillende infrastructurele projecten: een ideale omgeving voor projectfotografie. Deze projecten vormen indrukwekkende prestaties; ik breng graag de vorderingen van het werk in deze projecten in beeld.

Mijn fotografie diensten

Ik lever als fotograaf hoogwaardige foto’s voor bedrijven. Het gaat hierbij om de volgende soorten fotografie voor bedrijven:

  • Bedrijfsfotografie
  • Projectfotografie
  • Zakelijke portretten

...

Projectfotografie

Projectfotografie

Wil je de vorderingen van jouw project in beeld laten brengen? Kies voor Jaap Burggraaf Fotografie!

Wil je meer weten over projectfotografie? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie

De foto’s vertellen jouw verhaal.

Goede bedrijfsfotografie vertelt een verhaal. Dit is het unieke verhaal van jouw bedrijf en jouw medewerkers. Het verhaal waarmee jouw bedrijf zich onderscheidt. De foto’s laten zien hóe je werkt en wáárom je zo werkt. Waarom dat belangrijk is? Omdat je daarmee jouw klanten en relaties informeert én overtuigt.

Wil je meer weten over bedrijfsfotografie? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Vrij werk

Vrij werk

Naast de zakelijke fotografie voor bedrijven hou ik er van om ook in mijn vrije tijd de wereld op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik neem mijn camera dan ook graag met me mee als ik een dagje weg ga, of ga juist speciaal om foto’s te maken op pad. Op mijn albumpagina vind je een aantal voorbeelden van vrij werk.

...

Mijn opdrachtgevers

De volgende bedrijven gingen jou voor als opdrachtgever van Jaap Burggraaf Fotografie voor bedrijfsfotografie en/of projectfotografie.

...

Mijn gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk!

Mijn gereedschap bestaat uit:

De Sony A77 mark 2 gebruik ik voornamelijk voor het fotograferen van snel bewegende voorwerpen vanwege zijn snelle autofocus en de hoge burstrate.

De Sony A6300 is lekker compact en kan dus overal mee naartoe worden genomen. De Sony A6300 heeft een wat nieuwere sensor dan de Sony A77 mark 2 waardoor deze betere foto’s levert in slechte lichtomstandigheden. De Sony A6300 kan daarnaast video-opnames maken in UHD 4K, de opvolger van full HD.

Op deze foto zie je een SLT-camera van het type A77 mark 2. Deze foto maakt deel uit van mijn gereedschap.

...

FAQ – Veel gestelde vragen

Heb je een vraag, of wil heb gewoon meer weten over Jaap Burggraaf Fotografie? Hieronder heb ik een overzicht opgenomen van veel gestelde vragen. Misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel bij.

Bereikbaarheid

Hoe kan ik je bereiken?

Jaap Burggraaf Fotografie is bereikbaar via de onderstaande gegevens.

 

Jaap Burggraaf

Telefoon: 06-19174389

Email: jaap@jaapburggraaf.nl

 

Wil je via de website een bericht achterlaten? Dat kan natuurlijk ook, gebruik hiervoor het contactformulier op mijn website.

Is het mogelijk om vrijblijvend kennis te maken?

Uiteraard kunnen wij vrijblijvend kennismaken, waarbij we jouw wensen of voorkeuren kunnen bespreken. Neem gerust contact met mij op.

Locatie

Je bent gevestigd in Oosterhout. Op welke locatie is het mogelijk om foto's te laten maken?

Ik ben inderdaad gevestigd in Oosterhout, Noord Brabant. Uiteraard is het mogelijk om op andere locaties in Nederland foto’s te maken. Reizen is wat mij betreft geen enkel probleem.

Heb je een studio voor het maken van foto’s?

Nee, ik heb geen beschikking over een studio voor het maken van foto’s. Ik geef de voorkeur aan het maken van foto’s op locatie boven studiofotografie. Bij voorkeur maak ik gebruik van natuurlijk licht bij het maken van foto’s.   Natuurlijk licht in combinatie met een sprekende omgeving levert naar mijn mening de mooiste foto’s op.

Eigenschappen van foto’s

Welke apparatuur gebruik je voor het maken van foto’s?

Voor het maken van foto’s gebruik ik twee verschillende camera’s, de  Sony A77ii en de Sony A6300, in combinatie met diverse objectieven.

Welke resolutie hebben de gemaakte foto’s?

Voor het maken van foto’s gebruik ik twee verschillende camera’s, de Sony A77ii en de Sony A6300. Beide camera’s hebben een resolutie van 24 Mpix. Ik lever de gemaakte foto’s in hoge resolutie (24 Mpix) en in een lagere resolutie.

De foto’s in hoge resolutie kunnen gebruikt worden voor het maken van afdrukken tot op groot formaat. De lagere resolutie is geschikt voor publicatie op websites en hebben een resolutie van circa 1 Megapixels.

Als je foto’s in een afwijkende resolutie wil ontvangen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Publicatie van foto’s

Publiceer je foto’s ook op de website?

Natuurlijk laat ik graag op mijn website zien welke foto’s ik gemaakt. En portfolio geeft mijn de mogelijkheid om een beeld te vormen van het soort foto’s dat ik maak. Bij portretfoto’s zal ik uiteraard toestemming van de geportretteerde vragen om de betreffende foto’s op mijn website te publiceren.

Kopen van foto’s

Ik heb een mooie foto gezien op je website. Zijn die foto’s ook te koop?

Jazeker! Een aantal van mijn foto’s bied ik aan via werkaandemuur.

Via werkaandemuur.nl is het mogelijk om afdrukken van mijn foto’s te kopen op behang, plexiglas etc.

Kijk hier voor het kopen van een afdruk via werkaandemuur.nl.

Levering van foto’s

Op welke manier lever je de foto's na een fotoshoot?

Ik lever de foto’s in JPG format in twee verschillende resoluties; een hoge resolutie die geschikt is voor het afdrukken van de foto tot op groot formaat en een lagere resolutie die geschikt is voor publicatie op een website.

Lever je de foto's ook in RAW of DNG formaat?

Nee, liever niet. Alle foto’s die ik maak worden nabewerkt, waarbij de minimale nabewerking bestaat uit het aanpassen van de witbalans, het corrigeren van lensfouten en de foto verscherpen. Waar nodig wordt de belichting gecorrigeerd en ruis gereduceerd of delen van de foto geretoucheerd. De nabewerking van foto’s is een essentieel deel van de workflow voor het maken van geslaagde foto’s. Ik lever je namelijk graag kwalitatief goede foto’s. Hiervoor is ook een nabewerking nodig.

Website

Waar wordt jouw website gehost?

Ik host mijn website bij Neostrada. Meer informatie hierover vind je in dit blogbericht.

Overige vragen

Op de beoogde fotolocatie gelden specifieke veiligheidseisen. Is dit een probleem?

Geen enkel probleem. Ik ben gewend om op locaties te werken welke alleen toegankelijk zijn met specifieke veiligheidsinstructies. Ik ben ook in het bezit van een VCA VOL certificaat.

Mijn vraag staat niet bij de FAQ, ik heb namelijk een andere vraag.

Geen enkel probleem. Neem gerust contact met mij op, dan beantwoord ik je vragen zo spoedig mogelijk.

Mijn contactgegevens vind je op mijn contactpagina.

Deze lijst met veel gestelde vragen wordt uiteraard geactualiseerd op basis van de vragen die ik ontvang.

...

Werkwijze

We maken eerst een afspraak voor een oriëntatiegesprek, waarbij we de tijd nemen om jouw wensen te bespreken en de de verschillende mogelijkheden om deze wensen in te vullen te bespreken. Naar aanleiding van het oriëntatiegesprek ontvangt u een passende offerte met daarin een specificatie van de werkzaamheden en bijbehorende prijzen, de algemene voorwaarden en levertermijn. De foto’s worden door Jaap Burggraaf Fotografie bewerkt en kunnen in elk gewenst formaat worden geleverd.

...

Locaties: op welke plaatsen is Jaap Burggraaf Fotografie actief?

 

Op de onderstaande kaart zie je een overzicht van de verschillende locaties waar Jaap Burggraaf fotografie actief is.

 

Wanneer je op een marker op de kaart klikt, dan opent het album dat foto’s bevat die op deze locatie zijn gemaakt, of het blogbericht op de berichtenpagina dat betrekking heeft op deze locatie.

...

Meer weten?

Wil je meer weten? Stuur me een mailtje op jaap@jaapburggraaf.nl