Streets of the world: inspiratie voor het vertellen van een verhaal met straatfotografie

Op 2 september heb ik de expositie “Streets of the world” bezocht die gehouden wordt in het tijdelijke fotomuseum dat gerealiseerd is op het Hembrugterrein in Zaandam. De expositie vind plaats op deze locatie van de voormalige wapen- en munitiefabriek aan het Slaghoedje 52 in Zaandam.

 

Streets of the worls is een project van de fotograaf Jeroen Swolfs. Jeroen reisde voor dit project door 195 landen gedurende 7 jaren. Ik elk van deze 195 landen maakte hij een foto van het straatleven in dat land.

 

De tentoonstelling heeft mij verrast en geïnspireerd door het feit dat Jeroen Swolfs door het maken van één foto in een stad van een land, meestal de hoofdstad van dat land zo goed in staat is geweest om een verhaal te vertellen over dat land. Een verhaal dat in veel gevallen heel anders is dat het negatieve verhaal dat je in nieuwsberichten hoort wanneer dat land in het nieuws is. Elke foto vertelt een uitgebreid verhaal over hoe de mensen in dat land leven, hoe ze werken en hun vrije tijd besteden.

Door het gebruik van één perspectief voor alle foto’s, een rechte horizon, een brandpuntsafstand van 16mm en een diafragma van 8 tot 13 benadrukt hij de overeenkomsten tussen de landen in de wereld en de mensen die in deze landen wonen.

De geweldige foto’s in combinatie met de bijzondere omgeving met een industriële uitstraling hebben 2 september voor mij tot een inspirerende dag op fotografie gebied gemaakt.

 

Mijn persoonlijke favoriete foto van het project Streets of the World is de foto die Jeroen Swolfs heeft gemaakt in de stad in Yangon in Myanmar.

 

Een link naar de website van Streets of the world vind je hier. Op deze website kun je ook praktische informatie vinden over de expositie en de boeken die Jeroen Swolfs als onderdeel van zijn project heeft gemaakt.

 

Expositie streets of the world door Jeroen Swolfs.

...

over jaap burggraaf fotografie zwart-wit landscape2

Jaap Burggraaf Fotografie

Welkom op mijn blogpagina. Op mijn blog lees je meer over fotogear, fotografietechnieken, fotografietips, fotografieprojecten van Jaap Burggraaf Fotografie en nog veel meer!

Kijk lekker rond op mijn pagina. Heb je vragen: stel ze gerust.

You May Also Like

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar wil je over lezen?
Locaties: