Jaap Burggraaf | Fotograaf

over jaap burggraaf fotografie zwart-wit landscape2

Hallo! Hartelijk welkom op de website van Jaap Burggraaf Fotografie! Wat leuk dat je meer over mij wil weten! Ik ben Jaap en ben woonachtig in Oosterhout in Noord-Brabant, vlak bij Breda. Mijn bouwjaar is 1979.  Op deze pagina vertel ik wat meer over mij en over Jaap Burggraaf Fotografie.

Sinds een jaar of vijf ben ik hobbymatig bezig geweest met fotografie. Ik ben een creatieve en gedreven fotograaf die altijd op zoek is naar een uniek en inspirerend beeld en leg de wereld om mij heen graag vast in foto’s. In november 2017 heb ik de stap gemaakt om een website te maken met de ambitie om serieuzer bezig te zijn met fotografie. Dit heeft geleid tot de website van Jaap Burggraaf fotografie: https://www.jaapburggraaf.nl/. Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden en een kijkje neemt op mijn website! Nogmaals welkom!

over jaap burggraaf fotografie zwart-wit portrait

Fotografie naast mijn baan

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als consultant bij een klein bedrijf op het gebied van industriële automatisering, waarvoor ik ook fotografieopdrachten uitvoer. Zie bijvoorbeeld dit blogbericht op deze website. Vanuit mijn werk kom ik op verschillende infrastructurele projecten: een ideale omgeving voor projectfotografie. Deze projecten vormen indrukwekkende prestaties; ik breng graag de vorderingen van het werk in deze projecten in beeld voor mijn opdrachtgevers.

Kijken en luisteren

Net als in mijn werk als consultant hou ik ervan als fotograaf om in veel verschillende omgevingen te komen en mensen te ontmoeten. Zowel een goede consultant als een goede bedrijfsfotograaf zijn in staat om te luisteren naar de vragen en de behoeften van de opdrachtgever en goed te kijken naar de identiteit van het bedrijf.

Als fotograaf is het belangrijk om goed te kijken, maar vooral ook goed te luisteren.

Waarom is het bedrijf zoals het is en welke rol spelen de medewerkers daarin? Waarin onderscheidt het bedrijf zich van haar concurrenten. Wat is hét verhaal van het bedrijf. Allemaal vragen waar je als bedrijfsfotograaf een antwoord vind door goed te luisteren en vooral goed te kijken. Wil je het verhaal van jouw bedrijf of project vertellen met foto’s? Ik lever creatief maatwerk dat past bij jouw behoeften.

Waarom Jaap Burggraaf Fotografie

Jaap Burggraaf Fotografie onderscheidt zich door aandacht te besteden aan de wensen van de klant door op zoek te gaan naar de werkelijke identiteit van jouw bedrijf en de beweegredenen van jouw bedrijf.

Werkwijze

Kennismaking

Wanneer je foto’s door mij wil laten maken, dan stel ik voor dat we eerst een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek zodat ik een beeld kan krijgen wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat jouw specifieke wensen zijn.

Tijdens dit gesprek nemen we de tijd om jouw wensen verder te bespreken onder het genot van een kopje koffie. We bekijken de verschillende mogelijkheden om jouw wensen in te vullen. Bij voorkeur komen hierbij de volgende zaken aan bod:

– Waar staan jij en jouw bedrijf voor?

– Waarom doe je wat je doet: wat is het antwoord op de WHY-vraag?

– Heb je een bepaalde huisstijl waar de foto’s binnen moeten passen?

– Is er een voorkeur voor een bepaalde locatie waar de foto opnamen gemaakt worden?

Naar aanleiding van het oriëntatiegesprek ontvang je een passende offerte met daarin een specificatie van de werkzaamheden en bijbehorende prijzen, de algemene voorwaarden en levertermijn. De foto’s worden door Jaap Burggraaf Fotografie bewerkt en kunnen in elk gewenst formaat worden geleverd.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de photoshoot bepalen we gezamenlijk wat de mooiste plaatsen zijn om de foto’s te maken, waarbij rekening wordt gehouden met de weersomstandigheden en eventuele activiteiten op locatie.

Nabewerking

Een goede nabewerking van foto’s is belangrijk voor de kwaliteit van het uiteindelijke product. Aangezien ik kwaliteit net zo belangrijk vind als jij, besteed ik veel aandacht aan de nabewerking van de foto’s. Alle foto’s worden gecontroleerd op contrast, kleurechtheid en scherpte. Indien nodig of gewenst kunnen de foto’s meer intensief worden nabewerkt.

Mijn opdrachtgevers

Ik heb foto’s gemaakt voor verschillende organisaties. De volgende bedrijven gingen jou voor als opdrachtgever van Jaap Burggraaf Fotografie voor bedrijfsfotografie en/of projectfotografie.

ZuidPlus v.o.f.
JCI Oosterhout
Strypes Nederland B.V.
Taks van Gils Bandenservice B.V.
Partyservice Vermeulen
logo smart garden solutions

Meer weten?

Vrijblijvend kennis maken en bij een kopje koffie van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor een fotorapportage in jouw bedrijf? Geen probleem!

Wil je meer weten? Stuur me een mailtje op jaap@jaapburggraaf.nl

product-koffie-kopje-tafel-Jaap-Burggraaf-fotografie

Media

Jaap Burggraaf Fotografie in de media.