Jaap-Burggraaf-Fotografie-lens-kleur

Jaap Burggraaf | Fotograaf

Hallo! Hartelijk welkom op de website van Jaap Burggraaf Fotografie! Wat leuk dat je meer over mij wil weten! Ik ben Jaap en ben woonachtig in Oosterhout, vlak bij Breda in Noord-Brabant. Mijn bouwjaar is 1979.  Op deze pagina vertel ik wat meer over mij en over Jaap Burggraaf Fotografie.

Sinds een jaar of vijf ben ik hobbymatig bezig geweest met fotografie. Ik ben een creatieve en gedreven fotograaf die altijd op zoek is naar een uniek en inspirerend beeld en leg de wereld om mij heen graag vast in foto’s. In november 2017 heb ik de stap gemaakt om een website te maken met de ambitie om serieuzer bezig te zijn met fotografie. Dit heeft geleid tot de website van Jaap Burggraaf fotografie: https://www.jaapburggraaf.nl/. Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden en een kijkje neemt op mijn website! Nogmaals welkom!

Over-Jaap-Burggraaf-Fotografie

Fotografie naast mijn baan

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als consultant bij een klein bedrijf op het gebied van industriële automatisering, waarvoor ik ook fotografieopdrachten uitvoer. Zie bijvoorbeeld dit blogbericht op deze website. Vanuit mijn werk kom ik op verschillende infrastructurele projecten: een ideale omgeving voor projectfotografie. Deze projecten vormen indrukwekkende prestaties; ik breng graag de vorderingen van het werk in deze projecten in beeld voor mijn opdrachtgevers.

Kijken en luisteren

Net als in mijn werk als consultant hou ik ervan als fotograaf om in veel verschillende omgevingen te komen en mensen te ontmoeten. Zowel een goede consultant als een goede bedrijfsfotograaf zijn in staat om te luisteren naar de vragen en de behoeften van de opdrachtgever en goed te kijken naar de identiteit van het bedrijf.

Als fotograaf is het belangrijk om goed te kijken, maar vooral ook goed te luisteren.

Waarom is het bedrijf zoals het is en welke rol spelen de medewerkers daarin? Waarin onderscheidt het bedrijf zich van haar concurrenten. Wat is hét verhaal van het bedrijf. Allemaal vragen waar je als bedrijfsfotograaf een antwoord vind door goed te luisteren en vooral goed te kijken. Wil je het verhaal van jouw bedrijf of project vertellen met foto’s? Ik lever creatief maatwerk dat past bij jouw behoeften.

Waarom Jaap Burggraaf Fotografie?

Jaap Burggraaf Fotografie onderscheidt zich door aandacht te besteden aan de wensen van de klant door op zoek te gaan naar de werkelijke identiteit van jouw bedrijf en de beweegredenen van jouw bedrijf.

Werkwijze

Kennismaking

Wanneer je foto’s door mij wil laten maken, dan stel ik voor dat we eerst een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek zodat ik een beeld kan krijgen wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat jouw specifieke wensen zijn.

Tijdens dit gesprek nemen we de tijd om jouw wensen verder te bespreken onder het genot van een kopje koffie. We bekijken de verschillende mogelijkheden om jouw wensen in te vullen. Bij voorkeur komen hierbij de volgende zaken aan bod:

– Waar staan jij en jouw bedrijf voor?

– Waarom doe je wat je doet: wat is het antwoord op de WHY-vraag?

– Heb je een bepaalde huisstijl waar de foto’s binnen moeten passen?

– Is er een voorkeur voor een bepaalde locatie waar de foto opnamen gemaakt worden?

Naar aanleiding van het oriëntatiegesprek ontvang je een passende offerte met daarin een specificatie van de werkzaamheden en bijbehorende prijzen, de algemene voorwaarden en levertermijn. De foto’s worden door Jaap Burggraaf Fotografie bewerkt en kunnen in elk gewenst formaat worden geleverd.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de photoshoot bepalen we gezamenlijk wat de mooiste plaatsen zijn om de foto’s te maken, waarbij rekening wordt gehouden met de weersomstandigheden en eventuele activiteiten op locatie.

Nabewerking

Een goede nabewerking van foto’s is belangrijk voor de kwaliteit van het uiteindelijke product. Aangezien we kwaliteit net zo belangrijk vinden als jij, besteden we aandacht aan de nabewerking van de foto’s.

Alle foto’s die je ontvangt van Jaap Burggraaf Fotografie worden professioneel nabewerkt. Alle foto’s worden gecontroleerd op contrast, kleurechtheid en scherpte. Indien nodig of gewenst kunnen de foto’s meer intensief worden nabewerkt.

...

Mijn opdrachtgevers

Ik heb foto’s gemaakt voor verschillende organisaties. De volgende bedrijven gingen jou voor als opdrachtgever van Jaap Burggraaf Fotografie voor bedrijfsfotografie en/of projectfotografie.

ZuidPlus v.o.f.
JCI Oosterhout
Strypes Nederland B.V.
Taks van Gils Bandenservice B.V.
Partyservice Vermeulen
logo smart garden solutions

...

FAQ – Veel gestelde vragen

Heb je een vraag, of wil heb gewoon meer weten over Jaap Burggraaf Fotografie? Hieronder heb ik een overzicht opgenomen van veel gestelde vragen in verschillende categorieën. Misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel bij.

Bereikbaarheid

Hoe kan ik je bereiken?

Jaap Burggraaf Fotografie is bereikbaar via de onderstaande gegevens.

 

Jaap Burggraaf

Telefoon: 06-19174389

Email: jaap@jaapburggraaf.nl

 

Wil je via de website een bericht achterlaten? Dat kan natuurlijk ook, gebruik hiervoor het contactformulier op mijn website.

Is het mogelijk om vrijblijvend kennis te maken?

Uiteraard kunnen wij vrijblijvend kennismaken, waarbij we jouw wensen of voorkeuren kunnen bespreken. Neem gerust contact met mij op.

Locatie

Heb je een studio voor het maken van foto’s?

Nee, ik heb geen beschikking over een studio voor het maken van foto’s. Ik geef de voorkeur aan het maken van foto’s op locatie boven studiofotografie. Bij voorkeur maak ik gebruik van natuurlijk licht bij het maken van foto’s.   Natuurlijk licht in combinatie met een sprekende omgeving levert naar mijn mening de mooiste foto’s op.

Je bent gevestigd in Oosterhout. Op welke locatie is het mogelijk om foto's te laten maken?

Ik ben inderdaad gevestigd in Oosterhout, Noord Brabant. Uiteraard is het mogelijk om op andere locaties in Nederland foto’s te maken. Reizen is wat mij betreft geen enkel probleem.

Eigenschappen van foto’s

Welke apparatuur gebruik je voor het maken van foto’s?

Voor het maken van foto’s gebruik ik twee verschillende camera’s, de  Sony A77ii en de Sony A6300, in combinatie met diverse objectieven.

Welke resolutie hebben de gemaakte foto’s?

Voor het maken van foto’s gebruik ik twee verschillende camera’s, de Sony A77ii en de Sony A6300. Beide camera’s hebben een resolutie van 24 Mpix. Ik lever de gemaakte foto’s in hoge resolutie (24 Mpix) en in een lagere resolutie.

De foto’s in hoge resolutie kunnen gebruikt worden voor het maken van afdrukken tot op groot formaat. De lagere resolutie is geschikt voor publicatie op websites en hebben een resolutie van circa 1 Megapixels.

Als je foto’s in een afwijkende resolutie wil ontvangen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Levering van foto’s

Op welke manier lever je de foto's na een fotoshoot?

Ik lever de foto’s in JPG format in twee verschillende resoluties; een hoge resolutie die geschikt is voor het afdrukken van de foto tot op groot formaat en een lagere resolutie die geschikt is voor publicatie op een website.

Lever je de foto's ook in RAW of DNG formaat?

Nee, liever niet. Alle foto’s die ik maak worden nabewerkt, waarbij de minimale nabewerking bestaat uit het aanpassen van de witbalans, het corrigeren van lensfouten en de foto verscherpen. Waar nodig wordt de belichting gecorrigeerd en ruis gereduceerd of delen van de foto geretoucheerd. De nabewerking van foto’s is een essentieel deel van de workflow voor het maken van geslaagde foto’s. Ik lever je namelijk graag kwalitatief goede foto’s. Hiervoor is ook een nabewerking nodig.

Publicatie van foto’s

Publiceer je foto’s ook op de website?

Natuurlijk laat ik graag op mijn website zien welke foto’s ik heb gemaakt voor andere klanten. Een portfolio op mijn website geeft potentiële klanten om zich een beeld te vormen van het soort foto’s dat ik maak.

Bij portretfoto’s zal ik uiteraard toestemming van de geportretteerde vragen om de betreffende foto’s op mijn website te publiceren.

Kopen van foto’s

Ik heb een mooie foto gezien op je website. Zijn die foto’s ook te koop?

Jazeker! Een aantal van mijn foto’s bied ik aan via werkaandemuur.

Via werkaandemuur.nl is het mogelijk om afdrukken van mijn foto’s te kopen op behang, plexiglas etc.

Kijk hier voor het kopen van een afdruk via werkaandemuur.nl.

Website

Waar wordt jouw website gehost?

Ik host mijn website bij Neostrada. Meer informatie hierover vind je in dit blogbericht.

Overige vragen

Op de beoogde fotolocatie gelden specifieke veiligheidseisen. Is dit een probleem?

Geen enkel probleem. Ik ben gewend om op locaties te werken welke alleen toegankelijk zijn met specifieke veiligheidsinstructies. Ik ben ook in het bezit van een VCA VOL certificaat.

Hoe ga je met mijn gegevens om.

Jaap Burggraaf Fotografie gaat zorgvuldig met jouw gegevens om.

Lees voor meer informatie de privacyverklaring.

Mijn vraag staat niet bij de FAQ, ik heb namelijk een andere vraag.

Geen enkel probleem. Neem gerust contact met mij op, dan beantwoord ik je vragen zo spoedig mogelijk.

Mijn contactgegevens vind je op mijn contactpagina.

Deze lijst met veel gestelde vragen wordt uiteraard geactualiseerd op basis van de vragen die ik ontvang.

Meer weten?

Vrijblijvend kennis maken en bij een kopje koffie van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor een fotorapportage in jouw bedrijf? Geen probleem!

Wil je meer weten? Stuur me een mailtje op jaap@jaapburggraaf.nl

product-koffie-kopje-tafel-Jaap-Burggraaf-fotografie