Klantcase time-lapse Smart Garden Solutions

Smartgarden

Een smart garden… Ik zal eerlijk zijn, ik wist ook niet wat het was. Maar nu wel. Een smart garden is een tuin, waarmee je binnenshuis groenten en kruiden kan kweken. Waar je normaliter afhankelijk bent van zonlicht en regen voor het opkweken van planten kan dit met een smart garden binnenshuis en kan dit het hele jaar door. Een smart garden zorgt er namelijk voor dat de planten worden voorzien van de juiste voedingsstoffen, water en licht om optimaal te kunnen groeien.

Click & Grow

Click & Grow is een fabrikant van smart gardens. De Click & Grow Smart garden 3 is een populaire smart garden voor thuisgebruik. In deze smart garden is, zoals de naam al doet vermoeden, plaats voor het tegelijkertijd opkweken van 3 plantjes.

Smart Garden Solutions

Smart Garden Solutions is een Haarlemse onderneming en heeft een accessoire voor de Click & Grow Smart garden 3 op de markt gebracht. Met dit accessoire is er ruimte om een groter aantal plantjes tegelijkertijd op te kweken in dezelfde smartgarden. De garden starter tray kan worden gebruikt met de smart garden van Click & Grow en biedt plaats aan in totaal 20 kleine plantjes. De garden starter tray is dan ook bedoeld om meerdere kruiden- of groenteplantjes tegelijkertijd op te kweken. Na het opkweken van de plantjes kunnen deze overgeplant worden in een grotere pot of in de tuin worden geplant.

Timelapse

Smart Garden Solutions wilde graag de groei van basilicumplantjes in de smart garden in beeld brengen. Om de groei van deze  kruiden in deze periode van drie weken in beeld te brengen heb ik hiervoor een time-lapse video gemaakt. Tijdens deze drie weken wordt hiervoor met een vaste interval een foto gemaakt. Deze foto’s worden later samengevoegd tot een filmpje van ongeveer 40 seconden. Zo wordt het groeiproces dat in werkelijkheid in drie weken plaatsvindt in een kort filmpje versneld weergegeven.

Wil je weten wat een timelapse video precies is en hoe zo’n video wordt gemaakt? Meer over timelapse video's vind je in mijn blogbericht over time-lapse video.

Drie weken

Het opkweken van kruiden als basilicum duurt in de Garden Starter Tray ongeveer drie weken. Tijdens deze drie weken ontkiemen de zaadjes en groeien deze uit tot plantjes met een grootte van ongeveer 2,5 centimeter. Tijdens deze drie weken belicht de smart garden de planten in een vaste cyclus van 24 uur. In deze 24 uur brandt de ingebouwde LED-verlichting van de smartgarden gedurende 16 uur en is deze vervolgens gedurende 8 uren gedoofd.

In een tent

Voor het maken van de foto’s voor de timelapse en heb ik een opstelling gemaakt waarin gedurende de drie weken elke 20 minuten een foto wordt gemaakt. Om de smartgarden en de achtergrond goed en egaal te belichten heb ik de smartgarden geplaatst in een opnamefunctie en deze aangelicht met twee daglichtlampen op een statief. Door deze opstelling zorg ik er tevens voor dat alle foto’s exact gelijk belicht zijn. De daglichtlampen heb ik geschakeld met een tijdschakelaar, zodat de lampen gelijktijdig aan en uit gaan met de verlichting van de smart garden.

Opstelling timelapse Smart garden Solutions

Om elke 20 minuten een foto te maken van de smartgarden heb ik de applicatie Timelapse via PMCA GUI geïnstalleerd op mijn Sony a6300 camera. Dit is een heel eenvoudige, gratis verkrijgbare, timelapse app voor de Sony systeemcamera’s. Met deze app kun je  met een vaste interval foto’s maken. In de app stel je in met welke interval je een foto wil maken en hoeveel foto’s je in totaal maken wil. Voor het activeren van de app heb ik eerst handmatig de belichtingsinstellingen gekozen, zodat alle foto’s dezelfde belichting hebben. In totaal heeft de camera 1.950 foto’s gemaakt. Omdat de camera ook foto’s heeft gemaakt terwijl de lampen van de smartgarden en de daglichtlampen gedoofd waren, was een deel van de foto’s volledig zwart. Na deze foto’s verwijderd te hebben hield ik ongeveer 1.300 foto’s over, die ik later heb samengevoegd tot een filmpje met behulp van Adobe Premiere.

Het eindresultaat

Hieronder zie je het eindresultaat waarbij de afzonderlijke foto’s zijn samengevoegd tot een timelapse video met een lengte van 39 seconden.

Time lapse video

Wil jij ook jouw product of project in beeld brengen met een timelapse video? Neem gerust contact met mij op om de mogeljkheden te bespreken!

...

over jaap burggraaf fotografie zwart-wit landscape2

Jaap Burggraaf Fotografie

Welkom op mijn blogpagina. Op mijn blog lees je meer over fotogear, fotografietechnieken, fotografietips, fotografieprojecten van Jaap Burggraaf Fotografie en nog veel meer!

Kijk lekker rond op mijn pagina. Heb je vragen: stel ze gerust.

You May Also Like

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar wil je over lezen?
Locaties: