Yellax

Yellax is een bedrijf dat engineeringssoftware levert voor machinebouwers, systeemintegratoren en eindgebruikers. Geboren uit de overtuiging dat het ontwerpproces van industriële besturingssystemen efficienter en leuker kan worden gemaakt, werkt het bedrijf met een team van gedreven medewerkers vol passie aan de verbetering van haar producten.

Naast de ontwikkeling van de producten levert Yellax ook ondersteuning bij de implementatie binnen de engineeringsprocessen van haar klanten.

Nieuwe website

De bestaande website van Yellax is al weer een paar jaar oud en sluit niet helemaal meer aan bij de boodschap die het bedrijf wil vertellen op haar website. Om deze reden heeft Yellax ervoor gekozen om de website een opfrisbeurt te geven. Met een nieuwe website wil Yellax de identiteit en activiteiten van het bedrijf duidelijker voor het voetlicht brengen, waarmee de website een visitekaartje vormt van het bedrijf.

Yellax heeft Jaap Burggraaf Fotografie gevraagd om de foto’s te maken voor de nieuwe bedrijfswebsite.

screenshot website yellax

De oude website van Yellax Nederland.

De identiteit van Yellax

Voor het maken van een goede website die past bij het bedrijf is het belangrijk om te weten waar het bedrijf voor staat er wat de missie is, waarvoor de medewerkers zich elke dag inzetten. Voorafgaand aan het maken van de foto’s heb ik met Yellax contant gehad over de kernwaarden en identiteit van Yellax.

De  kernwaarden en identiteit van de organisatie zijn als volgt samen te vatten:

  • De tevredenheid van medewerkers en klanten van het bedrijf staan voorop
  • De groei van de organisatie ten aanzien van aantal medewerkers en omzet zijn geen doel op zich
  • Yellax kent een open en “down-to-earth” bedrijfscultuur
  • Yellax levert diensten in Nederland en in het buitenland. Dit internationale karakter wil Yellax graag benadrukken.

Benodigde content

Om te kunnen bepalen welke content nodig is voor de website hebben we samen de structuur van de website doorgenomen. De website bestaat uit afzonderlijke pagina’s voor de geleverde producten en diensten. Voor deze verschillende pagina’s waren dan ook nieuwe foto’s nodig. Uiteindelijk zijn we dan ook gekomen tot het volgende overzicht van benodigde content:

  • Portretfoto’s van de medewerkers van Yellax.
  • Fotomateriaal voor de landingspagina, betrekking hebbende op de diensten Consultancy, Projectondersteuning, Typical Manager en Article Manager.
  • Op de website worden blogberichten geplaatst, waarin de medewerkers vertellen over de werkzaamheden die zij uitvoeren voor de verschillende klanten. Voor deze categorie “medewerkers aan het woord” zijn ook een aantal foto’s benodigd.Fotomateriaal voor het blogartikelen “medewerkers aan het woord”. In totaliteit gaat het hier om vier beelden.

Het maken van de foto’s

De fotolocatie

De portretfoto’s van van de medewerkers zijn gemaakt in het kantoorpand van Yellax in IJsselstein. In twee middagen zijn alle medewerkers gefotografeerd. Regelmatig vinden er binnen het bedrijf kennisdelingsmiddagen plaats, waarin een aantal inhoudelijke onderwerpen aan bod komen. Veel van de medewerkers werken vaak op de locatie van de klanten. De kennismiddagen zijn dagen waarop veel van de medewerkers aanwezig zijn op het kantoor in IJsselstein. Hierdoor zijn deze middagen een gelegenheid bij uitstek voor het maken van de foto’s.

Naast de portretfoto’s op kantoor zijn er voor foto’s gemaakt op een tweetal locaties waar medewerkers werkzaam zijn voor projecten. Aangezien de producten van Yellax veel worden ingezet binnen de machinebouw binnen de maakindustrie, zijn een aantal van de foto’s gemaakt op een productielocatie van een machinebouwer. Deze machinebouwer levert machines voor de industriele productie van bakkerijproducten. Met deze machines maken de eindklanten bijvoorbeeld pistolets, koekjes en croissants.

Dezelfde middag zijn we nog doorgereden naar het Hollands-Duits gemaal in Nijmegen. Dit monumentale gemaal uit 1933 zorgt ervoor dat de bewoners van de Ooijpolder en de Duitse polder droge voeten houden. Het gemaal voert dit water uit de polders af naar de Waal. Waar het uiterlijk van het gemaal een monumentale status heeft, is de gebruikte technologie van het gemaal helemaal up-to-date. Binnen het waterschap is gebruik gemaakt van de producten van Yellax voor het ontwerpen van de nieuwe besturingssystemen voor het gemaal.

Het eindresultaat van de fotoshoot

Hieronder zie je een screenshot van de nieuwe website van Yellax. De website is in zijn volle glorie te bewonderen op https://www.yellax.com.

screenshot nieuwe website Yellax

De nieuwe website .

Benieuwd wat de opdrachtgever vond van de foto’s?

Werkwijze

Jaap Burggraaf Fotografie besteedt aandacht en zorg aan het inventariseren van jouw wensen voorafgaand aan het maken van een fotoreportage zodat de gemaakte foto’s het verhaal van jouw bedrijf optimaal vertellen.

Is jouw website ook aan een opfrisbeurt toe?

contact opnemen met Jaap Burggraaf fotografie

...

over jaap burggraaf fotografie zwart-wit landscape2

Jaap Burggraaf Fotografie

Welkom op mijn blogpagina. Op mijn blog lees je meer over fotogear, fotografietechnieken, fotografietips, fotografieprojecten van Jaap Burggraaf Fotografie en nog veel meer!

Kijk lekker rond op mijn pagina. Heb je vragen: stel ze gerust.

Geen reacties on This Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *