Camera's en objectieven


Ik ben in het bezit van professionele foto gear. Met deze apparatuur kan ik een kwalitatief resultaat bereiken en elke fotoshoot tot een succes maken.

I myself have always stood in the awe of the camera. I recognize it for the instrument it is, part Stradivarius, part scalpel.

Heb je vragen over de camera’s, objectieven of accessoires? Laat het me dan gerust weten!

Sony A7iii

De Sony A7iii fullframe systeemcamera is mijn primaire camera voor alle soorten fotografie.

DXO Mark overall score: 96

Tamron 17-28mm f/2.8

Mijn groothoek zoomobjectief die ik vooral gebruik voor landschapsfotografie.

Dyxum score overall: 4,57

Tamron 28-75mm f/2.8

De lichtsterke alleskunner.

Dyxum score overall: 4,75

Sony A6300

Als backup camera voor mijn Sony A7iii gebruik ik de Sony A6300. De Sony A6300 is een systeemcamera met een APC-S formaat cropsensor.

DXO Mark overall score: 85

Tamron SP 90 f/2.8 Di USD

De Tamron SP 90 f/2.8 Di USD is een begrip op het gebied van macro objectieven. Dit objectief van de tweede generatie levert haarscherpe beelden met een afbeeldingsmaatstaf van 1:1. Het objectief heeft een A-mount. Met de Sony lens mount adapter kan deze ook gebruikt worden op Sony systeemcamera’s met een E-mount.

Dyxum score overall: 4,92

Tamron 70-300mm f/4-5.6 SP Di VC

Scherpe en lichte telezoom objectief. Dit objectief heeft een prettig bereik van 70 tot 300 mm. Het objectief heeft een A-mount en is met een mountadapter ook te gebruiken op een systeemcamera.

Dyxum score overall: 4,49

Drone

DJI Mavic Air 2 FMC

Mijn drone voor luchtopnamen. In het Fly More Combo pakket komt de drone met een drietal accu’s, een setje ND-filters en een draagtas.

SanDisk 256GB Micro SD Extreme

Een ruime geheugenkaart voor voldoende opslagcapaciteit.

Belangrijkste accessoires

CULLMANN Malaga BackPack 200

Een compacte, waterdichte rugzak die ik gebruik wanneer ik met lichte uitrusting op pad wil.

Kase KW100 High End Kit K9

Een filter starterskit voor de gevorderde landschapsfotograaf. De kit bestaat uit een K9 filterhouder, een magnetische CPL 90mm, ND64 grijsfilter een grijsverloopfilter en een reverse grijsverloopfilter. De filters zijn vervaardigd uit glas met een dikte van 2mm. Om te fotograferen met lange sluitertijden.

Sony reportageflitser

Een reportageflitser voor het lokaal aanlichten van onderwerpen.

Mentter HD CPL-72

Een circulair polarisatiefilter met schroefbevestiging voor het weghalen van reflecties en het realiseren van diepere kleuren.

Sirui ET-1004

Ik heb gekozen voor een lekker stevig statief, dat redelijk compact is wanneer deze opgevouwen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een statief snel uit te klappen is wanneer je het nodig hebt. Het beste statief is een statief dat je gebruikt!

Lens mount adapter

Met de Sony lensadapters is het mogelijk de objectieven met een A-mount te gebruiken op de nieuwere E-mount lenzen. Door deze adapter kan ik de objectieven die ik voor mijn A77ii heb gekocht ook blijven gebruiken op mijn A6300.

Meer accessoires

Joby GorillaPod

Een superflexibel reisstatief, waarmee je je camera op werkelijk elke ondergrond kunt plaatsen. Veelzijdig en compact.

Nitecore USN4 Pro lader

Helaas levert Sony geen losse acculaders meer mee met de A7iii, maar alleen een kabel om de accu in de camera op te laden. Met deze lader van Nitecore laad je snel twee accu’s van het type FZ100 gelijktijdig op.

Lexar Pro 128GB 1667X UHS-II

Snelle en betrouwbare SD geheugenkaart met een lekker grote capaciteit.

Intuos Pro S

Tablet voor het maken van tekeningen en het bewerken van foto’s. Het gebruik van een tekentablet is voor lokale penseelbewerkingen op foto’s in Lightroom en Photoshop ideaal.

DataColor Spyder X Photo Kit

Een complete kit met alles dat je als fotograaf of videofragmenten nodig hebt om beelden met realistische kleuren te maken. De set bevat een Spyder Cube, Spyder Checkr en Spyder X Elite.

Godox X1 Trigger Set

Set van een radiografische zender en ontvanger die gebruikt kan worden voor het draadloos aansturen van reportageflitsers en studioflitsers. Deze set heeft ondersteuning voor TTL.