Hoe reinig je de sensor van jouw camera?
Iedereen die een camera heeft met een verwisselbaar objectief loopt er vroeg of laat tegenaan: er zitten vuiltjes op de sensor van je camera. Hoe maak je de sensor van je camera schoon?
24 augustus 2020
In mijn vorige blogbericht vertelde ik meer over de uitvoering van de opdracht voor de eerste ronde van de verkiezing van de stadsfotograaf voor de Gemeente Oosterhout.En nu de tweede ronde van de wedstrijd.
Oosterhout is op zoek naar een stadsfotograaf die de stad Oosterhout voor een jaar vertegenwoordigt. In dit bericht vertel ik meer over mijn deelname aan de wedstrijd voor verkiezing van de stadsfotograaf.
Een recept voor een timelapse video In deze vijfde editie van het fotorecept geen foto, maar een video. Dit keer leg ik uit op welke manier ik een timelapse video heb gemaakt die versneld de groei van basilicumplantjes over een periode van drie weken weergeeft.
Wat is color grading precies? Color grading wordt over het algemeen geassocieerd met het maken van films en de bewerkingen die hierbij worden uitgevoerd. Het is het proces waarbij de weergave van een beeld verbeterd wordt voor de weergave in verschillende omgevingen danwel vertoning op verschillende apparaten. Color grading kan echter ook in creatieve zin worden gebruikt.
To full frame or not to fullframe…
6 januari 2020
Voor een fotograaf is een camera een belangrijk stuk gereedschap die moet passen bij jouw manier van werken. Is een overstap naar full frame voor mij de moeite waard? . In dit bericht deel ik mijn overwegingen om over te stappen naar een camera met een full frame sensor.
27 november 2019
Door Saal Digital ben ik uitgenodigd om de Professional Line fotoboeken van Saal Digital te uit te proberen en te reviewen. Ik maak natuurlijk graag gebruik van de gelegenheid om de fotoboeken van deze nieuwkomer te proberen! In dit blogbericht deel ik mijn ervaringen met de professional line fotoboeken.
Yellax Event 2019
11 oktober 2019
Op 10 oktober organiseerde Yellax het Yellax Event, het tweejaarlijkse kennisdelingsevent. Jaap Burggraaf Fotografie heeft deze dag op de gevoelige plaat vastgelegd.
Een smart garden... Ik zal eerlijk zijn, ik wist ook niet wat het was. Maar nu wel. Een smart garden is een tuin, waarmee je binnenshuis groenten en kruiden kan kweken. Waar je normaliter afhankelijk bent van zonlicht en regen voor het opkweken van planten kan dit met een smart garden binnenshuis en kan dit het hele jaar door. Een smart garden zorgt er namelijk voor dat de planten worden voorzien van de juiste voedingsstoffen, water en licht om optimaal te kunnen groeien. In opdracht van een leverancier van smart gardens maakt Jaap Burggraaf fotografie een timelapse video.
26 augustus 2019
Een trigger wordt gebruikt om een flitser te activeren die niet op de camera is geplaatst, maar die op afstand van de camera is geplaatst. Door het gebruik van een trigger kunnen meer creatieve foto’s gemaakt worden omdat het licht nauwkeuriger geplaatst kan worden en het onderwerp dus niet altijd recht van voren aangelicht hoeft te worden. Dit blogbericht gaat over het draadloos aansturen van reportageflitsers en de triggers die ik hiervoor gebruik.